Szülőknek és érdeklődőknek

Miért elengedhetetlen, hogy civilek is tegyenek valamit ebben a fontos, ám tabunak számító témában?

A gyermekeknek szükségük van ránk, felnőttekre. Ebben a programban ezért mi azt hangsúlyozzuk, hogy a gyermekek védelme a felnőttek feladata. A felnőttek oktatásán keresztül tudunk egyre hatékonyabban fellépni úgy, hogy tudatosítjuk ennek a nehéz és sokszor elhallgatott témának a jelentőségét. Azt szeretnénk elérni, hogy a gyermekek környezetében egyre több tudatos és a felkészült felnőtt legyen, akik nyitott szemmel és nyitott szívvel tudják támogatni a hozzájuk fordulókat.

A program résztvevői megtanulhatják, hogyan beszéljenek őszintén és nyíltan erről a kényes témáról, mi az, amit fontos szem előtt tartaniuk ahhoz, hogy megfelelően tudjanak kezelni egy felmerülő helyzetet. Hiszen legtöbbször a hallgatás mögött lappangó szégyenérzet az, ami a legfőbb akadálya annak, hogy egy bajban lévő gyermek segítséget merjen kérni. 

Az a tudás, ahogyan a környezetünkben élő gyermekekkel erről az érzékeny témáról hatékonyan és a gyermekek jogait maximálisan tiszteletben tartva tudjunk beszélni, szerencsére mindenki számára elsajátítható. A "7 lépésben a megelőzésért" program egy 3 órás, oktatóanyagokkal támogatott képzés keretében megadja azt az eszköztárat a résztvevőknek, amely után a "Figyeljünk a környezetünkre, figyeljünk a saját és mások gyermekeire" felfogás nem puszta szlogen lesz többé, hanem aktívan működő program.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése