Irány: Szombathely, Sopron, Győr és Kaposvár!

Gyűlnek a jelentkezések és a visszajelzések a képzésekről. Nagy erőkkel készülünk a vidéki csoportokra Szombathelyen, Sopronban, Győrben és Kaposváron. Köszönjük a sok lelkes önkéntesünknek, hogy környezetükben egyre több felnőttet, intézményt igyekeznek bevonni a programba!

Következik egy újabb vélemény a legutóbbi csoportól:

"Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem ezen a képzésen. Nagyon intenzív három óra volt, valóban rengeteg "utómunkát" igényel. A DVD-n szereplő egykori áldozatok, akik névvel és arccal vállalták a történetüket, súlyt adnak az egész mondanivalónak, személyesen is sokkal mélyebben megérintettek így a számok mögé tett emberi sorsok. 
Fontos a munkafüzetet újra és újra elővenni, és magunkban is földolgozni azt a sok-sok, néha sokkoló információt, amit kaptunk. Szerencsés volt, hogy a csoportunkban annyiféle ember részt vett, így több szemszögből is megközelítettük a témát. Utólagos, négyszemközti beszélgetés során a sok személyes jellegű élmény, tapasztalat is előkerült. 
A hét lépés fölépítése didaktikus: kapunk fogódzókat, nem érezzük eszköztelennek magunkat. Jó, hogy a kurzus a tények ismertetésén túl nagyon nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, arra, mit tehetünk mi, hogy a saját, vagy a ránk bízott gyermekek minél kisebb eséllyel váljanak áldozatokká. A környezetem eddig elég biztonságosnak tűnik ezzel a friss tudással felvértezve is; a gyerekeimnek a jó titok-rossz titok fogalmát próbálom elmagyarázni, és a velük való jó bizalmi viszonyra még nagyobb hangsúlyt fektetek, mint eddig. 
A gyermekeim által látogatott intézményekben már eljuttattam a szórólapot és beszéltem is az ott dolgozó pedagógusokkal, akik nagyon nyitottaknak bizonyultak. Természetesen a lakóhelyemen is "hirdetem az igét", és a képzés óta egész más szemmel nézek sok helyzetre. 

Örülök, hogy alkalmam nyílt elvégezni ezt a képzést, és nagyon remélem, hogy minél több pedagógushoz, szülőhöz, minél több felnőtthöz eljut ez az üzenet és gyökeret ver a magyarországi kultúrában is."

Üdvözlettel:
Szigetvári Mónika