Jelentkezés a programra

Tisztelt Érdeklődő!

A csoportok kialakítása a jelentkezések ütemében, folyamatosan zajlik. A képzéseket a jelentkezők számától függően kiscsoportos oktatások keretében, hétről-hétre szervezzük a megadott helyszíneken*.
E-mailen: civilekagyermekekert@gmail.com
Telefonon: +36 20 331-4282

JELENTKEZÉSI LAPA pontos helyszínről és az időpontról időben küldünk tájékoztatást az Ön által megadott elérhetőségekre. Kérjük, hogy figyelje a beérkező üzeneteit!


*Az NCTA támogatás keretében országosan 150 fő ingyenes képzésére van lehetőségünk.

A létszám beteltével a tréninget lebonyolító szervezetek részére fizetendő hozzájárulás ellenében tudnak a képzésen részt venni az érdeklődők. Erről részleteket a későbbiekben fogunk közölni, itt a honlapunkon.

Amit a "Gyermekek védelmezői" programról feltétlenül tudni kell:


A FÓKUSZ
A program nem általában a bántalmazás, hanem kifejezetten a gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések megelőzésére koncentrál.


A RÉSZTVEVŐK
A program bárki számára elérhető, azonban szeretnénk jelezni, hogy célunk nem a szakemberképzés, hanem mindazon felnőttek témára való érzékenyítése és felkészítése, akik gyermekek környezetében dolgoznak, akár szülőként, akár nagyszülőként vagy hivatásszerűen végzik ezt a munkát.


A KÉPZÉS 
3 órás, egyszerre 10- max 15 fős csoportokban zajlik. A képzés része egy videó megtekintése és egy munkafüzet kitöltése, amit a képzés végén mindenki hazavihet.


AZ OKLEVÉL
A program elvégzése után Blátt Áfram-D2L "Gyermekek védelmezője" oklevelet kapnak a résztvevők. Ez az oklevél azt bizonyítja, hogy részt vett a képzésen, de nem ad jogosítványt arra, hogy a résztvevők további képzéseket tartsanak (erre csak a Blátt Áfram-D2L trénereknek van felhatalmazása).


A CÉL
A program elsődleges célja a gyermekek minél hatékonyabb védelme a szexuális visszaélésekkel szemben, amely témában felkészült és tudatos felnőttek képzésén keresztül valósulhat meg. Röviden, hogy minél több gyermek növekedhessen fel biztonságos és egészséges környezetben.
     
Közvetett CÉL
A program másodlagos célja, hogy az egy városban, községben a képzésen részt vevő felnőttek a helyi civil szervezet közreműködésével szülői hálózatot hozzanak létre, ahol akár interneten, akár személyesen megoszthatják egymással kérdéseiket, tapasztalataikat a témában.A projekt része egy a képzéseket megelőző felmérés elvégzése is, aminek eredményéről a tervezett programunk egy-egy fontos állomásán fogunk megállapításokat levonni (kiscsoportos képzések előtt, után és a teljes program végén). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése